Perioada de compensare a cheltuielilor de tranziție la activitatea independentă pentru foștii patentari – extinsă până la 15 septembrie

La inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Cabinetul de miniștri a extins, pentru două săptămâni, perioada în care foștii patentari pot solicita compensarea cheltuielelor de tranziție la activitate independentă, în sumă de până la 10.000 de lei.

Măsura a fost aprobată pentru a încuraja comercianții să-și cumpere echipament de casă și, totodată, să efectueze alte lucrări necesare pentru trecerea la noul regim. 

„Am observat o dinamică pozitivă în ultimele două săptămâni, când aproape o mie de foști patentari au trecut la noul regim de activitate independentă. Ținând cont de faptul că până pe 31 august – ultima zi de solicitare a compensațiilor – au rămas zile numărate, unii dintre ei s-ar putea să nu reușească să ceară compensarea cheltuielilor. De aceea, prelungim termenul de compensare cu două săptămâni, până pe 15 septembrie”, a declarat Dumitru Alaiba. 

Pentru a solicita compensațiile, cererile pot fi depuse online până la data de 15 septembrie curent, pe https://compensare.oda.md/ sau la birourile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS). După acceptarea cererii, în termen de 30 de zile, vor fi acordate compensațiile pentru cheltuielile avute începând cu 1 ianuarie 2023.