Persoanele care au suferit în urma prăbușirii blocului locativ din Otaci, vor primi despăgubiri

8.823.179 lei din fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocați pentru despăgubirea sinistraților a căror locuințe au fost distruse în urma prăbușirii blocului locativ din orașul Otaci. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

Potrivit proiectului de hotărâre, din suma totală, 6.765.587  lei vor fi alocați pentru despăgubirea valorii a 35 de locuințe distruse și alți 2.075.592 lei pentru recuperarea bunurilor materiale.

Raportul de evaluare a costurilor imobiliare a fost elaborat de Departamentul Cadastru din cadrul Agenției Servicii Publice, iar evaluarea bunurilor a fost realizată de Institutul Național de Cercetări Economice, instituție din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci, Ocnița. În urma incidentului 107 de persoane au rămas fără locuință. 

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, dar și în alte situații de criză.