Pregătirile pentru Expo Milano 2015 au ajuns la etapa finală

12 septembrie 2014, Chişinău – Comitetul organizatoric pentru pregătirea participării Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Milano-2015”, s-a întrunit astăzi într-o şedinţă de lucru, care a fost prezidata de viceprim-ministrul Andrian Candu.

Potrivit agendei, Comitetul organizatoric a evaluat rezultatul licitaţiei privind selectarea agentului economic care va executa lucrările de construcţie a pavilionului. Din 17 ofertanţi înscrişi în concurs, licitaţia a fost câştigată de operatorul economic “Petas”SRL. De asemenea, a fost aprobată decizia privind demararea concursului în vederea achiziţionării serviciilor de promovare şi comunicare pe parcursul participării Republicii Moldova la Expo Milano 2015.

În cadrul şedinţei, Comitetul a mai aprobat alocarea unui deviz de cheltuieli suplementare din bugetul de stat, în sumă de 7,6 mln. lei pentru lansarea construcţiei pavilionului ţării noastre.

În context, vicepremierul a ținut să menționeze necesitatea menținerii unui dialog activ între sectorul public și  cel privat, inclusiv pentru dezvoltarea unor parteneriate de sponsorizare a pavilionului Republicii Moldova din cadrul Expoziției Internaționale de la Milano din 2015 pentru a asigura suportul necesar în promovarea valorilor naţionale la nivel internaţional.

Notă: Prezentarea machetei Pavilionului Republicii Moldova pentru Expo Milano 2015 a avut loc la 6 iunie current în cadrul „Moldova Business Week 2014.