Problemele comercianților de flori au fost puse în discuție la Ministerul Economiei

20 martie 2015 –  Comercianții de flori din diferite raioane ale Republicii Moldova au fost invitați astăzi, la Ministerul Economiei pentru a discuta problemele cu care se confruntă în activitatea lor și a găsi soluții de comun acord. Ședința a fost condusă de viceministrul Economiei, Tudor Copaci.

Operatorii economici și-au manifestat nemulțumirea în legătură cu presiunea exercitată de organele de control, în activitatea zilnică, după interzicerea activității în bază de patente.

Ministerul Economiei a analizat demersul comercianților, care cer reintroducerea patentei sau a unei taxe unice și le-a dat asigurări că această întrevedere este doar un prim pas: „Suntem deschiși pentru un dialog constructiv. În timpul cel mai apropiat vom iniția discuții cu instituțiile de resort, Inspectoratul Fiscal, Ministerul Finanțelor ș.a., cu care vom discuta și vom identifica o soluție, astfel încât dumneavoastră să vă puteți desfășura activitatea legal și profitabil, fără să fie aduse prejudicii la buget.”

Comercianții au declarat că ei doresc să-și desfășoare activitatea în mod legal, să-și plătească contribuțiile la stat, fără a fi nevoiți să-și sisteze activitatea din cauza presiunilor. 

Ion Lupan, șeful Direcției generale dezvoltarea mediului de afaceri și investiții, a menționat că pentru a fi identificată soluția optimă vor fi analizate și practicile europene aplicate în situații similare.

Reprezentanții Ministerului și comercianții au convenit pentru menținerea unui dialog deschis până la rezolvarea situației.