Proiectul Danube Chance 2.0 reprezintă o a doua șansă pentru antreprenorii aflați în dificultate
„Proiectul Danube Chance 2.0 oferă un instrument nou de suport antreprenorilor și poate sta la baza creării unor politici de susținere a sectorului IMM. Experiența internațională demonstrează că nereușita poate fi un rateu de moment, dar nu un fapt ce te poate face să renunți. Trebuie doar să te ajute să înțelegi riscurile, fiind necesar ca instituțiile statului și cele de suport să identifice acele instrumente de susținere, care ar duce la valorificarea potențialului întreprinderilor”, declarația a fost făcută de Secretarul General de Stat, Iulia Costin, la un Mic Dejun de Afaceri, desfășurat la ODIMM.
În cadrul discuțiilor, au fost scoase în evidență posibilitățile concrete ale persoanelor, care nu au reușit, din diverse motive, să dezvolte o afacere prosperă. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Administrației publice centrale, Incubatoarelor de Afaceri, instituțiilor financiare și alte persoane interesate pentru a discuta despre îmbunătățirea instrumentelor de susținere a antreprenorilor aflați în dificultate și a celor care doresc să își relanseze afacerea pentru profit propriu, dar și pentru a putea contribui la dezvoltarea economică a țării.
Potrivit managerului proiectului Danube Chance 2.0, Elena Rusu, Proiectul propune antreprenorilor din Regiunea Dunării o nouă șansă prin instrumente de suport precum: analiza cadrului legislativ privind antreprenoriatul și relansarea afacerii, instruiri on-line și off-line în cadrul academiei “Trial and Error”, precum și posibilitatea de a beneficia de mentorat și servicii de consultanță pentru relansarea afacerii.
La rândul său, directorul general interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, menționează că teama de eșec, este principalul motiv pentru care multe persoane cu spirit antreprenorial nu încep o afacere.
Micul Dejun de Afaceri este al doilea din cele trei evenimente care se vor desfășura pe parcursul implementării Proiectului Danube Chance 2.0 „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Transnațional Dunărea.