Punctul de traversare a frontierei Giurgiulești – Galați a fost redeschis pentru transportatorii de mărfuri

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că, începând cu 23 aprilie, punctul de traversare a frontierei Giurgiulești – Galați a fost redeschis pentru transportatorii de mărfuri.

În contextul suprasolicitării punctului de trecere al frontierei Leușeni – Albița pentru acces la traseele de tranzit de pe teritoriul României, Ministerul Economiei și Infrastructurii a remis o adresare către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor al României cu solicitarea redeschiderii accesului prin puncte de trecere a frontierei suplimentare.

„Punctul de traversare a frontierei Giurgiulești – Galați este unul strategic pentru țara noastră. Acum transportatorii de mărfuri se pot bucura de un punct de trecere suplimentar, astfel va putea fi prevenită formarea cozilor și se va micșora timpul de așteptare”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Astfel, pentru a fluidiza traficul prin punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița și evitarea aglomerărilor, pentru operatorii de transport moldoveni a fost redeschis accesul la traseele de tranzit de pe teritoriul României și prin punctul Giurgiulești – Galați. Până acum, operatorii de transport moldoveni au avut acces la traseele de tranzit pe teritoriul României doar prin punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița.

Harta interactivă a traseelor de tranzit disponibile poate fi accesată de pe .

Imagini: