Relațiile economice moldo-germane în ascendenţă

17 septembrie2014, Chișinău – Oportunitățile investiționale din Republica Moldova, extinderea cooperării moldo-germane în sectorul energetic, industrial, intensificarea schimburilor comerciale, precum și experiența Germaniei în implementarea politicilor industriale în contextul integrării europene au fost principalele subiecte abordate la întrevederea de astăzi a ministrului Economiei, Andrian Candu cu noul ambasador al Germaniei, E.S. Ulrike Knotz.

Viceprim-ministrul a felicitat-o pe doamna Ambasador  Ulrike Knotz  cu ocazia învestirii  sale în funcție și i-a urat ambasadorului mult succes în exercitarea mandatului și o misiune reușită, care va contribui la consolidarea și impulsionarea parteneriatului moldo – german. Totodată, Andrian Candu a mulțumit Republicii Germane pentru suportul acordat și atitudinea prietenească manifestată.

 „Odată cu implementarea DCFTA, sper să începem să valorificăm platformele industriale precum zonele economice libere, parcurile industriale. Vedem un interes sporit din partea companiilor multinaționale de a-și localiza aici anumite componente ale procesului de producere, cum este de exemplu compania germană Draxelmaier, Metro Cash and Carry  ș.a. Ne propunem să investim mult în calitate, de aceea ne interesează experiența țărilor care au promovat politici pro-industriale, precum Germania”, a spus ministrul Economiei.

La rândul său, Excelența Sa a mulțumit Vicepremierului Candu pentru deschidere şi a susținut necesitatea dezvoltării relațiilor economice, inclusiv prin extinderea investițiilor pe domenii precum eficiență energetică și surse de energie regenerabilă.

La final părțile și-au exprimat speranța că relațiile dintre cele două state vor păstra în continuare o dinamică ascendentă.