Republica Moldova a primit 3000 de autorizații suplimentare de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”

10 noiembrie, Chișinău – Ministrul Economiei și Infrastructurii a semnat ordinul privind aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizații  operatorilor de transport rutier, la cerere, de categoria I, de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”.

Potrivit ordinului documentele respective vor fi eliberate de Agenția Națională Transport Auto, nu mai mult de o autorizație pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil al fiecăruia solicitat, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17 iulie 2014.

Ordinul a fost emis în scopul valorificării celor 3000 de autorizații suplimentare, solicitate de partea moldovenească de la autoritățile de la Kiev, pentru a asigura toți operatorii de transport rutier cu autorizații de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”.

Conform indicațiilor vicepremierului Octavian Calmîc, Ministerul Economiei și Infrastructurii va monitoriza procedura de eliberare și utilizare ulterioară de operatori a autorizaților.