Republica Moldova și Ungaria își intensifică relațiile bilaterale

Secretarul general de stat, Iulia Costin, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră, Sándor Szabó. Oficialii au analizat reformele realizate cu succes de Guvernul Republicii Moldova pentru dezvoltarea mediului de afaceri, precum și evoluția relațiilor comerciale bilaterale.

Iulia Costin a apreciat susținerea Ungariei în vederea intensificării relațiilor economice bilaterale. Totodată, Secretarul general de stat a invitat companiile maghiare să investească în sectoarele prioritare ale țării noastră.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat și despre desemnarea de către partea ungară a copreședintelui Comisiei interguvernamentale moldo-ungare de cooperare economică, precum și despre planificarea următoarei sesiuni a Comisiei interguvernamentale pentru primul semestru al anului 2019.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, Sándor Szabó, a menționat că Ungaria este deschisă pentru o colaborare multidimensională cu țara noastră. Sándor Szabó a apreciat și potențialul investițional al Republicii Moldova precum și facilitățile oferite investitorilor străini.  

De asemenea, ambele părți au discutat despre oportunitatea organizării unui business forum în cadrul celei de-a IV-a sesiuni a comisiei interguvernamentale, ceea ce va oferi mediului de afaceri al ambelor țări posibilitatea identificării unor noi sectoare de cooperare și proiecte investiționale.

În Republica Moldova activează 51 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,194 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 14 printre țările partenere la nivel mondial cu care Republica Moldova deține relații comerciale, cu o pondere de 1,45% în comerțul total al Republica Moldova.

Imagini: