Republica Moldova va beneficia de suport în transpunerea legislației Uniunii Europene în domeniul transporturilor

Secretarul de Stat, pe domeniul transporturilor din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru a participat la lansarea celei de-a doua misiune de asistență tehnică „Sistem de transport sigur și interoperabil”, organizată sub egida Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei și Administrației pentru Siguranța Transport, care s-a desfășurat la Chișinău.

Scopul misiunii este de a acorda suportul necesar Republicii Moldova în transpunerea legislației Uniunii Europene în domeniul transporturilor, bunelor practici și schimb de experiență.

În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat a mulțumit Ministerului Afacerilor Externe din Lituania și Administrației pentru Siguranța Transport pentru suportul oferit Republicii Moldova în implementarea proiectului. „Obiectivul principal al proiectului este de a ne ajuta să punem în aplicare prevederile Acordului de Asociere UE-MD și constă în transpunerea Acquis-ului Comunitar în domeniul transportului maritim, feroviar și rutier în legislația națională”, a precizat Serghei Bucataru.

În cadrul proiectului experții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a prelua experiența Lituaniei în transpunerea legislației europene în domeniul transportului feroviar, naval și rutier.

Imagini: