Republica Moldova va participa la Summitul de investiții – „2019 SelectUSA”

În perioada 10 – 12 iunie 2019, la Washington DC, va avea loc Summitul de Investiții „2019 SelectUSA”, care reprezintă cel mai important eveniment dedicat investițiilor organizat anual în Statele Unite ale Americii. Republica Moldova va fi reprezentată la acest eveniment de Agenția de Investiții și Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. De asemenea, delegația Republicii Moldova va participa la o misiune economică în San Francisco, organizată în cadrul Summit-ului pentru Investiții SelectUSA.

Astăzi, ministrul Chiril Gaburici a convocat o ședință preparatorie cu directorul general al AI, Rodica Verbeniuc și directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, pentru a discuta și analiza aspectele ce urmează a fi prezentate în cadrul Summit-ului dar și pachetul de oportunități investiționale care vor fiabordate în cadrul întrevederilor cu oficialii din SUA.

„Suntem competitivi, avem ce prezenta și cu ce ne mândri. Pe parcursul acestor ani am reușit să ajustăm cadrul legislativ ce reglementează activitatea mediului de afaceri în Republica Moldova – pachetul pro-business, reforma regulatorie, simplificarea politicii fiscale. Îmi doresc să venim din SUA cu rezultate frumoase, care vor stimula creșterea investițiilor și dezvoltarea economică a țării”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

De asemenea, delegația Republicii Moldova va avea întrevederi cu reprezentanții Departamentului de Stat din SUA. În cadrul discuției, funcționarii americani urmează să fie informați din prima sursă despre mediul investițional din Republica Moldova și progresele pe acest sector.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în anul 2018 a înregistrat suma de circa 98.025 milioane USD, și a crescut cu 10,07% în comparație cu anul 2017. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre țările partenere ale Republicii Moldova.

Select USA Investment Summit este organizat de către Departamentul de Comerț al Statelor Unite, cu implicarea mai multor agenții federale americane printre care Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, Departamentul Energiei, Departamentul Trezoreriei, Banca de Export – Import a SUA, Administrația Americană pentru Micile Afaceri.

Imagini: