S.A. CET-Nord a fost premiată cu aur de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Republica Moldova a fost premiată cu aur de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru realizarea proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (S.A.„CET-Nord”), Faza II, implementat de S.A. CET-Nord, cu suportul BERD. Premiul a fost oferit la categoria Energie Sustenabilă. La concurs au participat peste 70 de proiecte din diferite țări.

Proiectul premiat are drept scop asigurarea accesului locuitorilor din Bălți la servicii de calitate, prin restabilirea sistemului de livrare a apei calde menajere, implementarea sistemului de distribuție a energiei termice pe orizontală, optimizarea costurilor operaționale, controlul și monitorizarea de la distanță, creșterea duratei de exploatare a utilajelor și echipamentelor, dar, mai ales, reducerea pierderilor de energie termică.

Prezent la eveniment, ministrul Sergiu Gaibu l-a felicitat pe directorul CET-Nord, Marian Brânză, menționând că este un succes remarcabil realizat de întreaga echipă a întreprinderii, care duce la eficiența și satisfacție sporită a consumatorilor din orașul Bălți. Guvernul va susține orice inițiativă de proiecte orientate spre eficiență energetică.  

Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul Adunării Generale a Consiliului Guvernatorilor BERD, desfășurată în Marrakech, Maroc. Guvernatorul BERD pentru Republica Moldova este Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.  

Imagini: