Se simplifică procedura de înregistrare a medicamentelor și dispozitivelor medicale

Facilitarea simplificării procedurii de autorizare și reautorizare a medicamentelor și dispozitivelor medicale, în special, în situația de criză cauzată de pandemia de COVID-19 a fost discutat în cadrul unei video-conferințe de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și reprezentanții Agenției Medicamentului.

De asemenea, pentru a facilita procesul de înregistrare a produselor farmaceutice în Sistemul informațional de înregistrare a medicamentelor și dispozitivelor medicale s-a analizat posibilitatea comasării informație într-un singur sistem de înregistrare și monitorizare a prețurilor și stocurilor.

Directoarea Agenției Medicamentului, Silvia Cibotari, a dat asigurări că pentru toate solicitările ce vizează reautorizarea și autorizarea medicamentelor și dispozitivelor medicale autohtone, procedura se va face în termeni cât mai restrinși cu respectarea exigențelor regulamentare de calitate.

În context, s-a vorbit și despre necesitatea creării unor organisme naționale de evaluare a conformității pentru dispozitivele medicale autohtone, care urmează să fie acreditate de Centrul Național de Acreditare MOLDAC. 

Imagini: