Secretara de stat, Veronica Arpintin a participat la ședința Consiliului de Administrație a Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Secretara de stat, Veronica Arpintin a participat la ședința Consiliului de Administrație a Casei Naționale de Asigurări Sociale.

În cadrul ședinței au fost examinate subiecte ce țin de modificarea Programului de dezvoltare strategică al CNAS pentru anii 2021-2026, rezultatele auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în anul 2022, precum și aspectele cu privire la managementul resurselor umane în cadrul CNAS.

De asemenea, agenda ședinței a inclus și subiectul cu privire la activitatea Casei Teritoriale de Asigurări Sociale sectorul Centru mun. Chișinău, unde au fost menționate principalele realizări obținute, precum și cele mai stringente probleme cu care se confruntă subdiviziunea în prezent.

“Aici discutăm reușitele CNAS, provocările, dar și performanțele, digitalizarea și managementul resurselor umane. Pentru o țară prosperă avem nevoie de companii puternice și contribuabili corecți. Din taxe și impozite, statul îi susține pe cei care au nevoie, investește în educație, sănătate, securitate, infrastructură și alte domenii. Susținem, ca în continuare, Casa Națională de Asigurări Sociale, să fie instituția care să contribuie la protejarea drepturilor sociale ale populației și la asigurarea unui sistem de asigurări sociale echitabil și sustenabil în Republica Moldova”, a menționat secretara de stat, Veronica Arpintin.

Casa Națională de a avut loc sub egida Ministrului Muncii și Protecției Sociale, domnul Alexei Buzu, cu participarea conducerii CNAS și a reprezentanților Guvernului, Patronatelor, Sindicatelor, organizațiilor de pensionari și veterani.