Secretara de stat Veronica Arpintin a participat la conferința „Retail & FMCG Market în Republica Moldova”

Secretara de stat a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării Veronica Arpintin a participat la conferința „Retail & FMCG Market în Republica Moldova: Dezvoltare durabilă şi creşterea competitivităţii actorilor pe lanțul de aprovizionare”.

În cadrul evenimentului, a vorbit despre sprijinul acordat companiilor de Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Dezvoltării Economice, prin programe care stimulează inovațiile digitale, tehnologice, tehnologiile verzi și producția sustenabilă.

„Piața este în continuă dezvoltare. Un număr de 15 companii din retail generează o treime din profitul sectorului de comerț din Republica Moldova și astfel ne putem aștepta la o reechilibrare în viitor, odată ce companiile mici dobândesc eficiență operațională”, a precizat secretara de stat Veronica Arpintin.

Printre temele discutate la eveniment a fost: climatul de consum în Moldova, producţia locală şi exemple de bune practici din România şi alte pieţe europene pentru o mai bună colaborare comerciant – producător, dezvoltarea durabilă, sustenabilă a industriilor de retail din Moldova, dar și creşterea competitivităţii actorilor pe tot lanţul de aprovizionare.

Evenimentul, care s-a desfășurat la Chișinău, este la a VI-a ediție și oferă participanților o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă astăzi comerţ modern în Moldova.