Ședința Cabinetului de miniștri se va desfășura la Bălți

Ședința din 6 iulie curent, a Guvernului Republicii Moldova, se va desfășura în municipiul Bălți. Pe agenda Guvernului se regăsesc mai multe decizii  importante, inclusiv pentru locuitorii regiunii de Nord a țării.

În cadrul ședinței urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii în ansamblu, dar și o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local.

Pe agendă mai este inclusă examinarea mai multor de legi și hotărâri ce țin de dezvoltarea pieței de capital; reorganizarea unor întreprinderi gestionate de Ministerul Economiei; creșterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar și alte subiecte importante.

După ședința Executivului, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, va vizita întreprinderea unui agent economic din Bilicenii-Vechi, Sîngerei, care activează în domeniul panificației.