Sergiu Railean a discutat despre accesarea fondurilor anti-criză prin agențiile ONU

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean a avut, astăzi o discuție telefonică cu coordonatorul rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett.

Subiectul convorbirii a vizat provocările generate de pandemia de coronavirus la nivel global, regional și de țară, precum si oportunitățile cadrului de asistență externă ce pot fi accesate pentru diminuarea efectelor negative în actuala conjunctură.

”Am avut deja discutii cu unele agenții specializate ale ONU și cu instituțiile financiare internaționale pentru a identifica prompt instrumente de suport în situația de criză pandemică. Avem deja un proiect de măsuri anticriză pentru domeniul economic, care a fost elaborat în consultare cu businessul, societatea civilă și mediul academic. La acestă etapă, dorim să avem și unele expertize din partea partenerilor de dezvolatre”, a spus ministrul Sergiu Railean.  

Simon Springett a evidențiat crearea unui ”task force” la nivelul agențiile ONU pentru a veni cu răspuns consolidat vizând un evetual suport pentru Republica Moldova.

În context, Sergiu Railean a mulțumit oficialului pentru cadrul de parteneriat de durată, reiterând deschiderea sa pentru consolidarea dialogului strategic.

Menționăm că, actualmente în Republica Moldova activează peste douăzeci de agenţii rezidente şi nerezidente ale ONU, fonduri şi programe.