Sergiu Railean a întreprins o vizită de lucru la fabrica de încălțăminte din Obileni

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins astăzi o vizită de lucru la fabrica de încălțăminte și accesorii din piele „UROPAM” din satul Obileni, raionul Hâncești.

În cadrul vizitei, Sergiu Railean a discutat cu directorul fabricii, despre activitatea întreprinderii, regimul de lucru în contextul pandemiei, provocările cu care se confruntă. Potrivit directorului, fabrica și-a început activitatea în 2016, cu o investiție totală de 130 milioane lei, fiind angajate inițial nouă persoane.

„În patru ani de activitate întreprinderea noastră a crescut și și-a sporit capacitățile de producere. Actualmente avem 400 de angajați, care locuiesc în raionul Hâncești. Le oferim condiții bune de muncă, chiar și cazare în hotelul fabricii pentru cei care au nevoie. Salariul mediu este de 6000-7000 lei. Lunar producem peste 17 000 de perechi de încălțăminte, pe care o exportăm pe piețele din Franța, România, Turcia și Italia. În viitor planificăm să diversificăm gama de produse exportate”, a spus directorul.

Ministrul Railean a declarat că apreciază rezultatele întreprinderii și planurile de extindere în pofida tuturor greutăților, menționând că în această perioadă, Guvernul a venit cu o serie de măsuri de suport pentru întreprinderi.

„Perioada prin care trecem este un test de rezistență pentru mediul de afaceri. Pentru a-i ajuta să-l susțină cu bine, Guvernul și Ministerul Economiei și Infrastructurii și-au trasat drept prioritate identificarea celor mai optime măsuri de suport, atât de ordin fiscal, cât și financiar, punând la dispoziția antreprenorilor instrumente de finanțare în cadrul proiectelor gestionate de ODIMM”, a afirmat Sergiu Railean.

Menționăm că fabrica „UROPAM” a fost deschisă de o companie italiană care deține întreprinderi în România, Ungaria, Bangladesh și Italia.

Imagini: