Stephane Bride: Moldova beneficiază şi în continuare de programele finanţate de Suedia

10 martie 2015, Chişinău – Ministrul Economiei Stephane Bride a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Suediei în RM, Ingrid Tersman. Continuarea programelor de suport în domeniul energiei durabile şi pentru ameliorarea climatului investiţional au fost subiectele principale din agenda întâlnirii.

După o trecere în revistă a rezultatelor obţinute în anul 2014 în cadrul programele de suport, finanţate de guvernul suedez, oficialii au convenit continuarea acestora – în baza Strategiei Suediei pentru Europa de Est, Balcanii de Vest și Turcia pentru anii 2014-2020.

“Avem nevoie de reforme imediate. Mi-am propus o agendă de comunicare directă şi deschisă cu mediul de afaceri pe toate platformele existente pentru a fi mai aproape de antreprenori şi a da mai multă eficienţă reformelor începute. Voi pune accentul pe eliminarea constrângerilor, reclamate de antreprenori, și sporirea competitivității pe pieţele externe. În acest sens, continuarea reformei regulatorii este imperativă”, a notat Stephane Bride.

La rândul său, ambasadorul Suediei la Chişinău Ingrid Tersman a susținut viziunea Ministerului Economiei asupra sporirii competitivității companiilor locale în contextul implementării Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Totodată, diplomatul a dat asigurări în continuitatea sprijinului acordat ţării noastre în implementarea tuturor reformelor.

În încheiere, Stephane Bride şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul constant oferit ţării noastre de Regatul Suediei, printre care: Proiectul pentru Consolidarea capacităţilor Ministerului Economiei în domeniul eficienţei energetice şi energiei regenerabile (2011-2015) cu un buget de 2,97 mil. USD şi Proiectul pentru Reforma în domeniul climatului investiţional (2012-2015) cu un buget de 3,2 mil. USD.