Subiectul privind identificarea noilor oportunități de export pentru producătorii autohtoni – discutat de MEI la Adunarea generală a APEF „Moldova Fruct”

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin, a participat în calitate de invitat de onoare la Adunarea generală a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”.

Unul dintre subiectele de interes sporit pentru economia Republicii Moldova, supus dezbaterilor constructive din cadrul adunării generale, a fost prezentarea Strategiei de Dezvoltare a Asociației pentru anii 2019-2023. Iuliana Drăgălin a reiterat poziția Ministerului Economiei și Infrastructurii cu privire la viziunea strategică direcționată spre valorificarea potențialului oferit de Acordurile de liber schimb dintre Moldova și partenerii de dezvoltare, precum și identificarea noilor oportunități de export pentru producătorii autohtoni.

Mai mult ca atât, reieșind din faptul că în prezent Asociația număra circa 130 de membri şi este recunoscută în sectoarele pomicole (mere și pere, cireșe și vișine, prune, struguri de masă) și în sectorul alimentelor procesate, evenimentul a fost o platforma viabilă pentru colectarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri din sectoarele vizate. Discuțiile cu producătorii și procesatorii de fructe servesc drept premisă pentru lansarea unor acțiuni concrete din partea instituțiilor de ramură, pentru susținerea și promovarea acestora.

Imagini: