Tranziția verde a Republicii Moldova, discutată la expoziția „ECO & GREEN EXPO”

Despre promovarea economiei verzi și durabile și aportul ministerelor de resort, în implementarea programelor de susținere, s-a discutat în cadrul panelului „Spre o tranziție verde a Republicii Moldova: energia curată și economia circulară” din cadrul expoziției „ECO & GREEN EXPO”.

“Dezvoltarea economică verde și durabilă este unul dintre obiectivele importante ale Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Odată cu aprobarea Programului național pentru promovarea antreprenoriatului și creșterea competitivității 2023-2027, una dintre prioritățile acestuia este economia verde în dezvoltarea mediului de afaceri, sub toate aspectele ei: accesul la finanțare, dezvoltarea infrastructurii de suport pentru oferirea soluțiilor climaterice și accesul la proiectele de finanțare verde. În continuare, vom lucra la elaborarea cadrelor normative pentru ca toate companiile să poată accesa fonduri verzi și să dezvoltăm cultura verde de consumator, pentru o viață calitativă și ecologică” a menționat secretara de stat Veronica Arpintin.

Expoziția „Eco & Green Expo – 2023” este un proiect în premieră, dedicat protecției mediului. Necesitatea acestuia vine odată cu preocupările societății privind protecția mediului, în special sporirea atenției la nivel de stat față de acest important domeniu și, drept urmare, încurajarea întreprinderilor în dezvoltarea economiei verzi și circulare, precum și promovarea valorilor ecologice s-au regăsit în cadrul forumului expozițional cu denumirea „Eco&Green Expo”.