Tudor Copaci este noul director general al Agenției Proprietății Publice

16 septembrie, Chișinău – Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, l-a prezentat astăzi colectivului pe noul director general al Agenției Proprietății Publice (APP), Tudor Copaci.

Vicepremierul Octavian Calmîc, a menționat că în contextul implementării proiectelor de reformare și modernizare a economiei naționale, APP joacă un rol important în realizarea politicilor statului în domeniul administrării şi dezetatizării proprietății publice, privatizării, etc. ”Tudor Copaci, care anterior a mai ocupat mai multe funcții importante în stat, inclusiv și cea de director al instituției, are o experiență profesională vastă în domeniul dat și sunt sigur că va aduce un nou suflu în activitatea Agenției”, a spus ministrul Economiei.

La rândul său, Tudor Copaci a mulțumit pentru încrederea acordată, menționând că împreună cu colectivul Agenției Proprietății Publice, care este format din oameni profesioniști, va  reuși să realizeze toate proiectele și strategiile elaborate de Guvern în domeniul dat.

Tudor Copaci s-a născut la 14 iunie 1971 și este specialist în finanțe și bani. Este absolvent al Universității de Stat din Republica Moldova (facultatea de fizică) și a Academiei de Studii Economice (facultatea de finanțe).

Pe parcursul activității profesionale a ocupat diferite funcții atât în structurile de stat, cât și sectorul privat – secretar general al Guvernului (2016), viceministru al economiei şi comerțului (2008 – 2009 ), viceministru al economicei (2013 – 2015);  director general al Agenției Agroindustriale “Moldova-Vin” (2009), director general al Agenției Proprietății Publice (2009-2013), director financiar „Doina Vin” S.R.L. (2004 – 2005), director executiv Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Guvernul Japoniei (2005 – 2009), analist financiar Raiffeisen Investment AG (2002 – 2004), etc.

Imagini: