Un nou elicopter sanitar va fi pus în funcțiune la Bălți

Vicepremierul Andrian Candu, a efectuat o vizită de lucru comună cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, la  ÎS „Moldaeroservice” din or. Bălți. Aici a fost inaugurat cel de-al doilea elicopter sanitar utilat pentru transportarea bolnavilor.

Andrian Candu a salutat ambiția conducerii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor  de a dezvolta serviciul de ambulanțe aeriene. „Serviciile prestate de Aviasan sunt de o importanță majoră pentru întreaga populație a țării, pacienții în stare critică vor beneficia de transport rapid la spitale. Totodată vor fi create noi locuri de muncă, piloții calificați, plecați peste hotare vor fi stimulați să revină acasă”.

Elicopterul sanitar va fi pus la dispoziția Serviciului de Urgență, astfel Aviasan  va putea de acum răspunde și solicitărilor bolnavilor din regiunea de nord a țării.

Serviciul de ambulanțe aeriene a devenit funcțional în luna aprilie când a fost pus în funcțiune primul elicopter. Pacienții din Călărași și Cahul  care au avut nevoie de intervenție rapidă au putut fi deja transportați cu elicopterul MI-2 din dotarea ÎS „Moldaeroservice” la centrele medicale specializate din Chișinău./ 31 iulie 2014, Bălți