(Update) 16 localități au fost asigurate cu energie electrică./Încă 85 de localități rămân fără energie electrică

(Update. Ora 11.00) 16 localități au fost reconectare la sursa de curent electric. Peste 125 de echipe de intervenție operativă continuă lucrările de lichidare a defecțiunilor tehnice în alte 69 de sate din centrul şi sudul țării, inclusiv la cele două stații electrice din raioanele Cantemir şi Cahul.

24 aprilie, Chișinău – Peste 20 de echipe de intervenție operativă continuă lucrările de lichidare a consecințelor calamităților naturale, concentrându-și eforturile în raioanele din centrul și sudul țării.

Potrivit informației operative de la ora 7.00 a zilei de 24 aprilie, fără curent electric mai rămân peste 35 mii de clienți din 85 de localități situate în 8 unități teritorial-administrative, inclusiv UTA Găgăuzia, raioanele Anenii Noi, Căușeni, Cahul, Cantemir, etc.

Conform datelor operative continuă lucrările de reparație a stațiilor electrice din satele Gotești, raionul Cantemir, și Chircani, raionul Cahul, care asigură cu energie electrică majoritatea localităților din sectorul Sud.

Ministerul Economiei îndeamnă populația din localitățile afectate de calamități să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații și asigură că satele și orașele respective vor fi reconectate la energia electrică în cel mai scurt timp.