Vadim Brînzan a avut o întrevedere cu o Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și cu echipa unei companii din Silicon Vallley

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, și cu Andrew Laffoon, directorul general al companiei „Mixbook” din Silicon Valley, California.

În cadrul întrevederii, Vadim Brînzan a exprimat susținerea companiilor străine care doresc să investească în Republica Moldova, și a menționat că e necesar de a dezvolta un cadru legal preferențial atât pentru companiile care activează deja în țara noastră, cât și pentru antreprenorii care planifică să inițieze o afacere în Republica Moldova.

La rândul lor, Andrew Laffoon, directorul general „Mixbook” și George Teodorescu, directorul regional pentru Moldova, Ucraina și România, au povestit despre experiența companiei în țara noastră și planurile pentru următorii ani. Aceștia apreciază susținerea Guvernului și contează pe un dialog constructiv între mediul de afaceri și instituțiile statului.

Compania „Mixbook” se specializează în transferul imaginilor digitale pe suport fizic, iar acum patru ani a deschis un birou de cercetare și programare IT la Chișinău, unde sunt angajați peste 20 de ingineri programatori. Compania dată este rezidentă în cadrul primului parc pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”.

Imagini: