Vadim Brînzan: „Împărtășirea de către cetățenii RM și a UE a acelorași preocupări pentru un mediu mai curat pentru generațiile viitoare, ne va aduce și mai aproape unul de celălalt”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat astăzi la evenimentul dedicat deschiderii „Săptămânii Europene a Eficienței Energetice”, ediția 2019.

„Săptămână Europeană a Energiei Sustenabile este o campanie esențială pentru conștientizarea importanței consumului rațional și eficient de energie, pentru educarea societății noastre într-un spirit al dezvoltării durabile. Sperăm și suntem convinși că, împărtășirea de către cetățenii Republicii Moldova și a Uniunii Europene a acelorași preocupări pentru un mediu mai curat pentru generațiile viitoare, ne va aduce și mai aproape unul de celălalt”, a declarat Vadim Brînzan în cadrul evenimentului.

Menționăm că, Ministerul Economiei și Infrastructurii și-a propus realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă prin concentrarea eforturilor instituțiilor sale pe eficiența energetică și valorificarea potențialului regenerabil național. Realizările la zi pe aceste două segmente – al eficienței energetice și regenerabilelor – au fost posibile datorită unui cadru juridic actual ajustat la tendințele de pe piață și la necesitățile consumatorului final, precum și cu sprijinul financiar și asistență tehnică oferită din partea partenerilor externi.

Astăzi, în prima zi a „Săptămânii Europene a Eficienței Energetice”, în Scuarul Catedralei vor fi prezentate proiectele și organizațiile care lucrează în domeniile eficientizării energetice, de mediu și schimbare a climei, susținute de Uniunea Europeană. De asemenea, va avea loc o dezbaterea publică, unde tinerii activiști din Moldova se vor expune cu argumente pe acest subiect. Evenimentele dedicate „Săptămânii Europene a Eficienței Energetice sunt organizate sub auspiciul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Imagini: