Vadim Codreanu a fost prezentat echipei ODA

Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, împreună cu Secretara de Stat, Veronica Arpintin, l-au prezentat pe Vadim Codreanu, în calitatea sa de director al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), în cadrul unei întrevederi comune cu echipa instituției.

Ministrul Alaiba a evidențiat calitățile profesionale ale lui Vadim Codreanu, recunoscându-i expertiza în domeniul său și i-a transmis succes în noua sa funcție de conducere.

Dumitru Alaiba a reconfirmat sprijinul Ministerului în asigurarea unui cadru eficient pentru activitatea Organizației, cu accent deosebit pe promovarea inițiativelor menite să stimuleze dezvoltarea antreprenoriatului. De asemenea, a subliniat importanța unei colaborări constructive între Guvernul Republicii Moldova și comunitatea antreprenorială, bazată pe principii de corectitudine și respect, cu scopul de a revigora economia și de a încuraja inovația.

„Dl. Codreanu este un cunoscut în domeniu și își aduce o vastă experiență în sectorul privat, în administrația publică cu accent pe finanțare pentru antreprenori și în industria financiară. El are o înțelegere profundă a mediului de afaceri din Republica Moldova și a provocărilor întâlnite de antreprenori. ODA ocupă o poziție centrală ca partener de afaceri pentru IMM-uri, fiind un element crucial pentru întreaga echipă și, în special, pentru noua conducere”, a afirmat viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

La rândul său, Vadim Codreanu  a mulțumit pentru încrederea acordată și a menționat că va veni cu soluții pentru îmbunătățirea domeniului de sprijin antreprenorial.

„Cunosc și apreciez  succesele instituției, dar și provocările cu care se confruntă antreprenorii. Îmi voi da silința pentru a contribui la dezvoltarea tuturor inițiativelor existente și la inițierea altor programe și produse care să sprijine antreprenorii. Îndemn colegii să manifeste în continuare profesionalism și dedicație în realizarea atribuțiilor de funcție și să fie proactivi în aducerea unei plus valori activității noastre”, a declarat Vadim Codreanu.

Vadim Codreanu este absolvent al Academiei de Studii Economice, urmând în prezent un program de studii la Universitatea Central Europeană din Viena, Austria, cu specializare în Management Executiv Global, pe care urmează să-l finalizeze în vara acestui an. De asemenea, Vadim Codreanu este expert în gestionarea și dezvoltarea afacerilor, cu o experiență vastă în sectorul public și privat. În ultimii doi ani, a ocupat poziția de Director de Proiecte la Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. Pe lângă aceasta, a furnizat servicii de consultanță ca expert în inovații pentru proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Chemonics, precum și pentru Berlin Economics.

De-a lungul carierei sale, a  fost Expert senior în proiecte finanțate de Uniunea Europeană și alte organizații internaționale, inclusiv Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Printre realizările sale se numără elaborarea conceptului unui parc științific și de inovații în agricultură în Republica Moldova.

Noul director al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) își va începe activitatea la data de 15 aprilie 2024.