Valorificarea proiectului „Digital Data Corridor” – discuții dintre Ministerul Economiei și Corporația Financiară Internațională (IFC)

Ministerului Economiei a găzduit o delegație cu reprezentanți ai Corporației Financiare Internaționale (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale.

Corporația Financiară Internațională implementează proiectul „Digital Data Corridor”, menit să răspundă nevoilor stringente a cetățenilor ucraineni, refugiați în Republica Moldova, și mai ales de a acorda acces la serviciile financiare, în țările gazdă.

Părțile prezente la întrevedere au discutat oportunitățile aduse de proiectul „Digital Data Corridor” și valorificarea acestora de sectorul public și privat în Moldova.

Reprezentantul Ministerului Economiei, Andrei Cușcă, șeful Direcției politici în domeniul tehnologiei informației și economiei digitale a prezentat prioritățile și inițiativele ministerului, pe dimensiunea afacerilor la distanță, industriei IT, economiei digitale și comerțului electronic și mecanismul „IT Viza” adaptat pentru refugiați ucraineni.

Totodată, au fost discutate perspectivele integrării în mediul de afaceri a refugiaților ucraineni, crearea oportunităților în acest sens și valorificarea datelor privind istoriile de credit ale cetățenilor ucraineni, expediate de către partea ucraineană prin intermediul „Digital Data Corridor”. 

Proiectul „Digital Data Corridor” reprezintă un mecanism important pentru sprijinul refugiaților ucraineni, în depășirea provocărilor economice.

Imagini: