Viceministrul Economiei a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari

18 martie 2015, Chişinău – Viceministrul Economiei, Tudor Copaci, a efectuat ieri o vizită de lucru în raionul Dubăsari, satul Coşniţa, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi agenţilor economici.

Principalele subiecte de discuţie au vizat necesitatea modificării Legii achiziţiilor publice, modul de distribuţie a mijloacelor financiare  ale Fondului Biroului pentru Reintegrare şi activitatea organelor de control. Totodată, conducerea raionului a solicitat alocarea mai multor mijloace financiare pentru proiectele de infrasctructură, iar agenţii economici  -aprobarea impozitului unic în agricultură.

La rândul său, Tudor Copaci a reiterat preocuparea instituţiilor statului faţă de problemele existente, menţionând necesitatea acordării unor facilităţi fiscale agenţilor economici din regiune. Viceministrul s-a referit şi la mărirea alocaţiilor bugetare pentru implementarea programelor sociale şi de dezvoltare a infrastructurii regiunii.

Spre finalul vizitei, Tudor Copaci le-a mulţumit reprezentanţilor din teritoriu pentru receptivitate, menţionând că astfel de vizite sunt binevenite pentru consolidarea dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri.

Viceministrul Ecomiei, Tudor Copaci, a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari în conformitate cu Hotărîrii Guvernului nr. 78 din 12.02.2010 ,,Privind stabilirea zilei de audienţă şi de întîlnire a membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii”.