Vicepremierul Dumitru Alaiba, la reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova: „Împreună, lucrăm la conturarea unei viziuni a țării noastre ca destinație prietenoasă pentru investiții”

Dumitru Alaiba, la reuniunea ambasadorilor

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), Dumitru Alaiba, a participat la panelul de discuție privind diplomația economică în cadrul reuniunii ambasadorilor Republicii Moldova, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Vicepremierul Alaiba a relatat despre întreg setul de reforme inițiate pentru dezvoltarea accelerată a economiei, menționând despre importanța vocii ambasadorilor moldoveni în efortul comun de a construi o imagine în extern a țării noastre ca destinație prietenoasă pentru investiții.

„Creăm un teren legislativ care să faciliteze succesul afacerilor și să asigure investitorilor un mediu favorabil pentru a-și desfășura activitățile. Oferim o legislație inovatoare pentru SRL-uri, valabilă în doar câteva țări europene, progresistă și cu mai multă libertate, în limitele legii, pentru asociații/fondatorii societăților comerciale. Totodată, din acest an, prin reforma impozitului pe venit oferim un accelerator al investițiilor și dezvoltării economice. Antreprenorii din Moldova plătesc impozit pe venit doar atunci când distribuie profitul spre dividende. Nu și dacă țin banii în companie.

Am deschis piața muncii. Dacă vrem economia să crească, trebuie să avem oameni capabili care să muncească. Eliminăm permisele de muncă pentru cetățenii din toate statele membre ale UE, dar și din alte 19 țări sigure. Investitorii să poată să vină în Moldova, să-și angajeze echipa aici, într-un mod simplu, ușor, rapid. Devenim o destinație inclusiv pentru cei care lucrează la distanță. Sunt doar câteva acțiuni pe care le-am făcut în acest sezon. Republica Moldova are ce oferi”, a notat Dumitru Alaiba.

În final, vicepremierul a declarat că țara noastră are o economie liberă și deschisă, pregătită să îi primească cu brațele deschise pe toți cei interesați să investească, iar ambasadorii noștri, prin vocea sa, contribuie la promovarea acestui mesaj.

Reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova are drept scop examinarea chestiunilor legate de realizarea politicii externe a Republicii Moldova și stabilirea unor noi sarcini şi priorități pe termen scurt și mediu, aprecierea activității misiunilor diplomatice şi sporirii eficienței acestora.