Vicepremierul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba a avut o discuție telefonică de curtoazie cu omologul său turc, Mehmet Muş

Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba a avut o discuție telefonică de curtoazie cu omologul său turc, Mehmet Muş.

Oficialii au discutat despre situația excepțională, generată de cutremurele din Turcia și consecințele acestora.

Uterior, s-au referit la cooperarea dintre Moldova și Turcia și necesitatea accelerării procesului de revizuire a concesiilor acordate reciproc, prin Acordul de Liber Schimb. 

În context, miniștrii au reconfirmat importanța implementării acordului, subliniind contribuția acestuia la intensificarea relațiilor economice bilaterale și au exprimat deschiderea ambelor părți de a finaliza discuțiile în termini proximi.

La finalul discuției, Dumitru Alaiba  a venit cu un mesaj de susținere și deschidere în oferirea suportului țării noastre pentru Turcia, în contextul depășirii situației de criză create, iar la rândul său, ministrul turc a transmis un mesaj de mulțumire pentru suportul acordat de către Guvernul Republicii Moldova în procesul de gestionare a consecințelor cutremurelor.