Viceprim – ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Poloneze de Dezvoltare

Viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Poloneze de Dezvoltare (BGK), însoțiți de ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej.

Părțile au discutat domeniile de interes reciproc, dar și oportunitățile de susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prin instrumente accesibile și competitive. 

Mai mult, au vorbit despre posibilitatea de capitalizare în condiții avantajoase a fondului FACEM de către banca poloneză.

Fondul FACEM este extrem de important pentru creșterea economică și antreprenorii din Republicii Moldova, de aceea sunt importante atragerile de fonduri, pentru dezvoltarea acasă, a agenților economici.

Ministrul Dumitru Alaiba a salutat interesul Băncii Poloneze de Dezvoltare pentru țara noastră și a menționat  prioritatea Guvernului de creare a condițiilor echitabile pentru investitori. Astfel, mediul de afaceri ar înregistra o dezvoltare considerabilă, cu mai multe locuri de muncă.

Banca Poloneză de Dezvoltare administrează circa 40 de programe și fonduri, atât din surse naționale, cât și europene, și activează în peste 70 de țări ale lumii.

Imagini: