Oamenii de afaceri indieni interesați să investească în Republica Moldova

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi, a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a oamenilor de afaceri din Republica India. Întâlnirea a avut loc în contextul sesiunii de Business Matching (B2B), organizată astăzi la Chișinău de Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova și Agenția de Investiții.

În cadrul discuțiilor, Secretarul de Stat a prezentat potențialul investițional al Republicii Moldova și domeniile de interes pentru partea indiană, printre care industria textilă, ramura vitivinicolă și parcurile IT.

„Republica Moldova oferă o gamă largă de oportunități pentru potențialii investitori, prin intermediul platformelor industriale existente, susținute de facilitățile oferite de legislația pentru parcurile industriale, Zonele Economice Libere, Parcurile IT, Portul Internațional Liber Giurgiulești, precum și facilități fiscale oferite agenților economici”, a menționat Ionela Costachi.

Reprezentanții mediului de afaceri din India s-au arătat interesați de facilitățile și oportunitățile investiționale și de export ale Republicii Moldova în domeniile economic, industrial și agricol.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica India, în perioada ianuarie-iunie 2019 a înregistrat suma de 18,433 milioane de dolari.

Imagini