Obiectivul nostru – 100% digital

Construim o societate 100% digitalizată, cu scopul de a simplifica experiența antreprenorilor și cetățenilor, eliminând riscurile de corupție și sporind productivitatea și eficiența economiei. Eliminăm birocrația și nevoia de ghișee fizice, reducând astfel pierderile de timp, bani și energie. Transformăm complet modul în care administrația interacționează cu antreprenorii și cetățenii.

Această pagină furnizează un instrument util pentru monitorizarea progresului nostru. Aici puteți evalua nivelul de avans al fiecărei instituții, identificând serviciile digitalizate și pe cele care urmează să fie digitalizate. Puteți da click pe numele fiecărei instituții și evalua gradul de digitalizare al fiecărui serviciu. Colaborăm cu fiecare instituție pentru a accelera implementarea de noi servicii digitalizate și pentru a mări adopția serviciilor digitale oferite.

Scopul acestei pagini nu se rezumă doar la informare, dar și colectare de feedback. Dacă aveți experiență în interacțiunea cu serviciile publice, care se prestează online în mod incomplet sau cu lacune – nu ezitați să ne comunicați la adresa digital@mded.gov.md.

*Pagina afișează datele pentru anul 2024. Datele pentru anul 2023 pot fi descărcate pe link.

**Datele privind serviciile G2C pentru anul 2023 pot fi descărcate pe link.


În anul 2023 70% din solicitări au fost online. 2 din 3 antreprenori preferă să utilizeze serviciile online și doar 30% din solicitări sunt încă la ghișee. Din 3,7 mln solicitări de diverse servicii, 2,48 mln au fost prestate online, iar 1,1 mln – la ghișeu.

Digitalizarea serviciilor publice înseamnă eliminarea oricărui focar de corupție, reducerea birocrației și îmbunătățirea eficienței.